Sitemenu

woensdag 18 oktober 2017
content-main-left

Nieuws

De Nederlandse Autoriteit diergeneesmiddelen SDa heeft voor zoogkoeien 1 dierdagdosering per dag (DDD/J) vastgesteld als grenswaarde voor het streefniveau 2012-2015 en 2 DDD/J als grenswaarde voor het actieniveau 2013.

Dat staat in het nieuwste rapport van SDa. Op 11.927 Nederlandse zoogkoeienbedrijven was in 2012 het gemiddelde antibioticumgebruik 1,0 DDD/J, het mediane gebruik lag op 0 DDD/J. Voor 6574 zoogkoeienbedrijven werden in 2012 geen antibioticumleveringen geregistreerd.

Opfok- en vleesstierenbedrijven

Op 2274 opfok-/vleesstierenbedrijven was het gemiddelde antibioticumgebruik 2,4 DDD/J en het mediane gebruik 0 DDD/J. De spreiding in het gebruik tussen de bedrijven was groot. Voor opfokbedrijven en vleesstierbedrijven heeft SDa als indicatieve benchmarkindicatoren 1 DDD/J vastgesteld als grenswaarde voor het streefniveau en 2 DDD/J als grenswaarde voor het actieniveau.

Achtergrond

De Nederlandse overheid wil met het in kaart brengen van het antibioticumgebruik en het opstellen van benchmarkindicatoren het gebruik van antibiotica in de dierhouderij met 50 procent terugdringen.

Helft Nederlandse zoogkoeienbedrijven werkt zonder antibioticum
Helft Nederlandse zoogkoeienbedrijven werkt zonder antibioticum

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right