Sitemenu

woensdag 18 oktober 2017
content-main-left

Nieuws

In de week van 9 tot 16 juni 2014 vinden er in Nederland meerdere activiteiten plaats rond vleesvee. Op 12 juni is er de Vleesvee Vakdag in Epe, op 13 juni overhandigt LTO haar Toekomstvisie aan staatssecretaris Sharon Dijksma en op 14 en 15 juni openen vleesveebedrijven hun deuren om te laten zien hoe bijzonder de sector is.

Met de week van het vleesvee wil de roodvleessector de  burgers en consumenten laten zien hoe vleesvee wordt gehouden met aandacht voor diergezondheid, welzijn, milieu en vleeskwaliteits.

Open bedrijvendagen

Verschillende bedrijven openen op zaterdag 14 juni en/of zondag 15 juni hun deuren. Hierna de lijst van betrokken vleesveebedrijven in pdf-formaat.

De week van het vleesvee moet Nederlandse consumenten vertrouwen geven in roodvlees van eigen bodem
De week van het vleesvee moet Nederlandse consumenten vertrouwen geven in roodvlees van eigen bodem

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right