Sitemenu

maandag 23 juli 2018
content-main-left

Nieuws

In samenwerking met Boerderij Camping Van Het Zandeind in Riel, zal Ronald Rongen van Low Stress Stockmanship Europe een op de praktijk gerichte inleiding verzorgen over rundersignalen en hoe u deze kunt begrijpen en duiden.

Ronald Rongen toont hoe een veehouder op dezelfde golflengte met zijn dieren kan communiceren. Hij is gespecialiseerd in het herkennen van diersignalen bij kuddedieren en behandelt deze avonden o.a. hoe runderen weer gehoorzamen. Dit alles volgens het Low-Stress-Stockmanship principe, een diervriendelijke en veilige methode die de veehouder direct kan toepassen.

Wanneer

maandag 21 november van 19:30 tot 22:00

Rundersignalen herkennen, begrijpen en erop inspelen

maandag 23 januari van 19:30 tot 22:00

Hoe belangrijk zijn horens voor het functioneren van de koe ?

vrijdag 17 februari 2017 van 19:30 tot 22:00

Fokkerij in een kleine populatie dieren

Plaats:

Zandeind 34, 5133 AC Riel, Nederland

De bijdrage in de onkosten voor deelname aan deze inleiding bedraagt € 25,00 per persoon, te voldoen bij aankomst. Vooraf opgeven is (in verband met het beperkt aantal zitplaatsen) verplicht en kan via info@stockmanship.eu of via info@vanhetzandeind.nl

Drie avondlezingen over stressvrij rundvee

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right