Sitemenu

maandag 23 juli 2018
content-main-left

Nieuws

Op de 27ste herfstshow en fokveeveiling van Carlisle gingen de Engelse witblauwen voor topprijzen van de hand. De gemiddelde veilingprijs bedroeg 6.750 euro. 

De topprijs van 11.900 euro ging naar Homilton Jupiter, een tweejarige stier met overwegend zwarte kleur. Jupiter is een zoon van Drift Domino (v. Twyning Ash Troy) uit Riaug Vodka (v. Visconti St Fontaine) en werd gefokt door Roly en Mel Carr uit Capheaton. Koper is de Linthorpe fokstal van KW Gramble uit Easingworld. 

Kampioen aan 4.150 euro

Jupiter werd op de keuring die de veiling vooraf ging, derde in zijn rubriek. Op kop stond Tanat Jonty (v. Grommit) van Wyn Jones uit Oswetry. De tweejarige stier werd later ook algemeen kampioen stieren. Tanat Jonty werd te Carlisle geveild voor slechts 4.150 euro.

Homilton Jupiter (foto BBCS)
Homilton Jupiter (foto BBCS)

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right