Sitemenu

zaterdag 16 december 2017
content-main-left

Nieuws

Een honderdtal vrouwelijke witblauwen van dertien Waalse fokbedrijven vertrok afgelopen week naar Rusland. Dat meldt de ki coöperatie BBG.

Het was reeds de tweede zending. De vaarzen tussen 12 en 18 maanden oud gaan de fokdieren die vorig jaar vertrokken naar Voronej, 650 km ten zuiden van Moskou, vervoegen.

Kwaliteitskarkassen produceren

Te Voronej wordt een nucleus met het Belgisch witblauw ras opgezet. Het uiteindelijk doel is de productie in Russische veehouderijen van runderkarkassen die aan de groeiende vraag naar kwaliteitsrundvlees tegemoet komen.

Russisch avontuur Belgisch witblauw: part II

rusland

we zouden beter karkassen verkopen in plaats van fokmateriaal rus zegt voor alles deur dicht uit Europa, maar die mogen wel binnen.

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De aanvraag van de beschermde geografische aanduiding (BGA) is de troef voor Belgische vleesveehouders om vlees van het Belgisch-witblauwrund te onderscheiden in de markt. Dat stellen de initiatiefnemers die recent de aanvraag indienden bij de Europese Unie. De verwachtingen van BGA zijn groot. Mocht de aanvraag worden goedgekeurd, welke gevolgen heeft dat volgens u voor de Belgische vleesveesector?
Een betere beeldvorming
Extra troef voor promotie
Een hogere vleesprijs
Geen gevolgen
right