Sitemenu

maandag 23 juli 2018
content-main-left

Nieuws

Een honderdtal vrouwelijke witblauwen van dertien Waalse fokbedrijven vertrok afgelopen week naar Rusland. Dat meldt de ki coöperatie BBG.

Het was reeds de tweede zending. De vaarzen tussen 12 en 18 maanden oud gaan de fokdieren die vorig jaar vertrokken naar Voronej, 650 km ten zuiden van Moskou, vervoegen.

Kwaliteitskarkassen produceren

Te Voronej wordt een nucleus met het Belgisch witblauw ras opgezet. Het uiteindelijk doel is de productie in Russische veehouderijen van runderkarkassen die aan de groeiende vraag naar kwaliteitsrundvlees tegemoet komen.

Russisch avontuur Belgisch witblauw: part II

rusland

we zouden beter karkassen verkopen in plaats van fokmateriaal rus zegt voor alles deur dicht uit Europa, maar die mogen wel binnen.

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right