Sitemenu

maandag 19 februari 2018
content-main-left

Nieuws

De Belgische Boerenbond heeft een 12-delig actieplan uitgewerkt om de noodlijdende vleesveehouderij uit het slop te halen.

Dat staat in de nieuwste Boer en Tuinder. De Belgische vleesveehouderij heeft te lijden onder een sterk teruglopende consumptie van kwaliteitsrundvlees van gespecialiseerde vleesveebedrijven en een overaanbod aan vlees, onder andere uit de melkveesector. Dat alles zet de rentabiliteit stevig onder druk. De vakgroep van de Belgische Boerenbond heeft een actieplan uitgewerkt om uit die benarde situatie te geraken want op korte termijn is er geen zicht op verbetering.

Vanwege de diversiteit in de bedrijven en de bedrijfsvoering bestaat het actieplan uit een palet van 12 maatregelen. Lees het volledige actieplan. Klik hier

Nederlandse vleesveehouderij heeft ook kopzorgen

De Nederlandse vleesveehouderij heeft het ook moeilijk. De eerste zorgen liggen momenteel echter bij het fosfaatreductieplan voor de melkveehouderij. Ondanks dat de sector part noch deel heeft aan de toename van de fosfaatproductie, worden het toch in het fosfaatrechtensysteem meegenomen. Grote vraag voor de sector is welke ruimte voor de vleesveegerichte ondernemers overblijft.

Vanwege de diversiteit in de bedrijven en de bedrijfsvoering bestaat het BB-actieplan uit een palet van maatregelen.
Vanwege de diversiteit in de bedrijven en de bedrijfsvoering bestaat het BB-actieplan uit een palet van maatregelen.

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right