Sitemenu

woensdag 21 november 2018
content-main-left

Nieuws

Van ’t Staverhul Cocinelle en Marly van Maris zijn in Zwolle uitgeroepen tot algemeen kampioenen witblauw. 

Cocinelle van maatschap Van Ginkel-Van Dijk uit Uddel pakte daarvoor al de kampioenszege bij de oudere koeien. De zwartgevlekte Imperialdochter eindigde in haar categorie voor Evita van Krakehoeve (v. Egel) van vleesveebedrijf Krakehoeve uit Weert.

Twee keer Ut de Groe

Niet alleen Cocinelle liep in de kijker in Zwolle. Ook haar Hazarddochter Van ’t Staverhul Formule gooide hoge ogen en werd in de categorie vaarzen van 12 tot 20 maanden reservekampioene. Het kampioenslint kwam finaal om de borst van Reina ut de Groe (v. Ultimo) van Marc Versprille en Jeannet Harms uit Groede.

Bij de oudere vaarzen van 20 tot 32 maanden stond fokkerij Versprille-Harms opnieuw in de spotlights. Daar kwam de overwinning bij Qwen ut de Groe (v. Hazard) van De Smidt uit Eede. Het reservelint was voor Origandochter Padana ut de Groe van maatschap Versprille-Harms.

Bij de categorie vaarzen van 6 tot 12 maanden kwam de zege uit bij Genoise du Fond de Bois (v. Idefix) van Knoops uit Koningsbosch. Tessa (v. Cadeau) van Ronald Wolters uit Lievelde eindigde op de tweede plek.

Dubbel voor maatschap Hunnekens

Nog een donkere pupil was te zien bij de jongste vaarzen. Daar overwon de gitzwarte Noa van het Waterland (v. Idefix) van Bart Hoogeveen uit Dreumel. Freya van de Roomspolder (v. Ultimo) van Bas Dingemans en Karen van Deursen uit Eede pakte de reserveplek. Haar volle broer Tuuros van de Roomspolder kon hogere ogen gooien bij de jonge stieren en pakte de kampioenstitel. In zijn kielzog trok Hazardzoon Jordy van de familie Steenbreker-Gerritsen uit Doetinchem.

Bij de middenklasse stieren trok Hobart van de Grote Voort aan het langste eind. De Fripontelg van Henk Strijbos uit Hilvarenbeek eindigde voor Ronaldo van de Vequ (v. Picadilly) gefokt door Van der Ven uit Hedel.

Het sluitstuk bij de stieren werd een dubbelslag voor de familie Hunnekens uit Grashoek. Met Marly van Maris (v. Sheriff) won de fokstal de titel bij de oudere stieren, met Senco van Maris (v. Warrior) ook de reservetitel.

Beelden van de reekswinnaars zijn te vinden via deze link.

De kampioenen van links naar rechts: Cocinelle, Qwen, Reina, Genoise, Noa, Tuuros, Hobart en Marly
De kampioenen van links naar rechts: Cocinelle, Qwen, Reina, Genoise, Noa, Tuuros, Hobart en Marly

Congratulations

Congratulations to all participanting breeders, but especially to winners of course!

And best regards to all my

And best regards to all my Dutch friends :-)

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right