Sitemenu

maandag 28 mei 2018
content-main-left

Nieuws

Nog tot en met 15 december 2017 kunnen Vlaamse vleesveehouders hun deelname bevestigen aan de zoogkoeienpremie voor 2018.

De deelnameverklaring is noodzakelijk om in de campagne 2018 zoogkoeienpremie te kunnen ontvangen. Bij laattijdige aanmeldingen daalt het premiebedrag met een procent per extra werkdag. Er is geen vast bedrag per dier vastgelegd maar het totale beschikbare budget zal verdeeld worden over het aantal premiegerechtigde zoogkoeien.

Benutting zeventig procent geschrapt

Vanaf de campagne 2018 is er geen minimum benutting meer van premierechten voor het behoud van uw quotum. Veehouders kunnen dus niet langer premierechten verliezen wanneer ze geen zeventig procent van de zoogkoeienpremie benutten. Om in aanmerking te komen voor de uitbetaling van uw premie moet u wel nog altijd minstens 14 kalvingen hebben op uw bedrijf die aan alle premievoorwaarden voldoen. Dieren waarvoor er administratieve of controlevaststellingen zijn worden uitgesloten van de premie.

Meer informatie over de voorwaarden voor de campagne 2018 is te vinden via deze link

Minimum benutting zoogkoeienpremie van zeventig procent komt te vervallen in 2018
Minimum benutting zoogkoeienpremie van zeventig procent komt te vervallen in 2018

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right