Sitemenu

dinsdag 24 april 2018
content-main-left

Nieuws

Het voorbije CRV-boekjaar pakten 49 mannelijke en vrouwelijke dieren de hoogste exterieurstatus.

Maar liefst 45 vrouwelijke runderen kraakten de grens van 90 punten: 40 Vlaamse en 5 Nederlandse. Nog eens vier Vlaams gefokte stieren behaalden de hoogste exterieurscore van negentig punten of meer.

Willy hoogste stier

Willy van de Bremberg is de hoogst ingeschreven stier met 90,6 punten. De Imperialzoon van Bart Willems uit Sint-Joris-Winge is in de lijst gevolgd door Kai Mook van Terbeck (v. Idéfix) van de familie Roggen-Schotsmans uit Kersbeek-Miskom op 90,5 punten. Imperial levert overigens de meeste excellenten in de lijst, gevolgd door Adajio en Attribut.

Zwartje en Karaat

De top met excellente witblauwen is aan vrouwelijke kant rijk gevuld. Onder de Vlaamse vertegenwoordigers in de lijst pakt Zwartje van het Negenbonder (v. Adajio) van de familie Lenaers-Rubens uit Vliermaal de hoogste plek met een herpunting van 91,8 punten. Voor het eerst ingeschreven met een topscore van 91,7 punten is Karaat van Terbeck (v. Fiacre) van de familie Roggen-Schotsmans.

In Nederlandse is de lijst van witblauwe schonen aangevoerd door Van het Oudeland Krystle (v. Attribut) van Jaap de Vos uit Ooltgensplaat met 90,6 punten. De hoogste eerste inschrijving komt op naam van Xantippe van de Gouden Polder (v. Or) van Eric van de Pol uit Waterlandkerkje.

De volledige lijst is te vinden in VeeteeltVlees die vanaf donderdag bij de Nederlandse lezers en vanaf vrijdag bij de Vlaamse lezers op de mat valt.

 

Karaat van Terbeck, excellent met 91,7 punten
Karaat van Terbeck, excellent met 91,7 punten

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right