Sitemenu

maandag 23 juli 2018
content-main-left

Nieuws

Het voorbije CRV-boekjaar pakten 49 mannelijke en vrouwelijke dieren de hoogste exterieurstatus.

Maar liefst 45 vrouwelijke runderen kraakten de grens van 90 punten: 40 Vlaamse en 5 Nederlandse. Nog eens vier Vlaams gefokte stieren behaalden de hoogste exterieurscore van negentig punten of meer.

Willy hoogste stier

Willy van de Bremberg is de hoogst ingeschreven stier met 90,6 punten. De Imperialzoon van Bart Willems uit Sint-Joris-Winge is in de lijst gevolgd door Kai Mook van Terbeck (v. Idéfix) van de familie Roggen-Schotsmans uit Kersbeek-Miskom op 90,5 punten. Imperial levert overigens de meeste excellenten in de lijst, gevolgd door Adajio en Attribut.

Zwartje en Karaat

De top met excellente witblauwen is aan vrouwelijke kant rijk gevuld. Onder de Vlaamse vertegenwoordigers in de lijst pakt Zwartje van het Negenbonder (v. Adajio) van de familie Lenaers-Rubens uit Vliermaal de hoogste plek met een herpunting van 91,8 punten. Voor het eerst ingeschreven met een topscore van 91,7 punten is Karaat van Terbeck (v. Fiacre) van de familie Roggen-Schotsmans.

In Nederlandse is de lijst van witblauwe schonen aangevoerd door Van het Oudeland Krystle (v. Attribut) van Jaap de Vos uit Ooltgensplaat met 90,6 punten. De hoogste eerste inschrijving komt op naam van Xantippe van de Gouden Polder (v. Or) van Eric van de Pol uit Waterlandkerkje.

De volledige lijst is te vinden in VeeteeltVlees die vanaf donderdag bij de Nederlandse lezers en vanaf vrijdag bij de Vlaamse lezers op de mat valt.

 

Karaat van Terbeck, excellent met 91,7 punten
Karaat van Terbeck, excellent met 91,7 punten

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right