Sitemenu

woensdag 18 oktober 2017
content-main-left

Nieuws

Op de nationale limousinshow tijdens de Sommet de l’Elevage in Clermont-Ferrand pakten Garniture en Hourra de respectievelijke nationale titels bij de koeien en de stieren.

Hourra (v. Diplomate), een stier van het fokkersverband Cesbron, Blaiteau en Lemesle, pakte de zege bij de oudere stieren. De winnaar bij de koeien, Garniture (v. Accent MN) van de familie Camus uit Arnac la Poste, scoorde eerder in 2016 op de SIA in Parijs en pakte nu de nationale zege bij de limousinkoeien. Bij de jonge koeien viel die eer te beurt aan Jamaica (v. Hippodrome) van de gebroeders Pimpin uit Beynac.

Beloftevolle jeugd

Bij het mannelijk jongvee was de stier Malibu (v. Import) van maatschap Hilaire de sterkste. Lambada (v. Disney), alweer uit de stal van de gebroeders Pimpin, eindigde voorop bij het vrouwelijk jongvee.

In Clermont-Ferrand namen ongeveer 400 limousindieren deel aan het nationale kampioenschap. 

Garniture van maatschap Camus gekroond tot Frans nationaal kampioene (foto: Web-Agri/Terre-Net)
Garniture van maatschap Camus gekroond tot Frans nationaal kampioene (foto: Web-Agri/Terre-Net)

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right