Sitemenu

zaterdag 16 december 2017
content-main-left

Nieuws

Geen campagne 'Dagen Zonder Vlees' in 2018

05-12-2017  · 1 reactie

De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal volgend voorjaar geen nieuwe campagne organiseren.

De initiatiefnemers hebben zelf bekendgemaakt in de komende vastenperiode geen nieuwe campagne te starten. In hun motivatie geeft de organisatie achter Dagen Zonder Vlees aan dat het bewustzijn rondom vleesconsumptie in grote mate is toegenomen als gevolg van de actie.

Het nieuws staat te lezen op de site van de VRT nieuwsdienst. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al zes jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten, om ecologische redenen.

Bewustmaking

"Dagen Zonder Vlees" werd in 2011 in het leven geroepen.  Het oorspronkelijke doel was mensen bewust maken dat er een link is tussen de klimaatopwarming en het eten van vlees en vis. Vorig zouden naar schatting 100.000 Belgen hebben deelgenomen aan de bewustmakingsactie om 40 dagen lang geen of minder vlees of vis te eten.  

Bewustzijn consument rond vleesconsumptie volgens 'Dagen Zonder Vlees' flink toegenomen
Bewustzijn consument rond vleesconsumptie volgens 'Dagen Zonder Vlees' flink toegenomen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De aanvraag van de beschermde geografische aanduiding (BGA) is de troef voor Belgische vleesveehouders om vlees van het Belgisch-witblauwrund te onderscheiden in de markt. Dat stellen de initiatiefnemers die recent de aanvraag indienden bij de Europese Unie. De verwachtingen van BGA zijn groot. Mocht de aanvraag worden goedgekeurd, welke gevolgen heeft dat volgens u voor de Belgische vleesveesector?
Een betere beeldvorming
Extra troef voor promotie
Een hogere vleesprijs
Geen gevolgen
right