Sitemenu

zondag 19 augustus 2018
content-main-left

Nieuws

Geen campagne 'Dagen Zonder Vlees' in 2018

05-12-2017  · 1 reactie

De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal volgend voorjaar geen nieuwe campagne organiseren.

De initiatiefnemers hebben zelf bekendgemaakt in de komende vastenperiode geen nieuwe campagne te starten. In hun motivatie geeft de organisatie achter Dagen Zonder Vlees aan dat het bewustzijn rondom vleesconsumptie in grote mate is toegenomen als gevolg van de actie.

Het nieuws staat te lezen op de site van de VRT nieuwsdienst. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al zes jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten, om ecologische redenen.

Bewustmaking

"Dagen Zonder Vlees" werd in 2011 in het leven geroepen.  Het oorspronkelijke doel was mensen bewust maken dat er een link is tussen de klimaatopwarming en het eten van vlees en vis. Vorig zouden naar schatting 100.000 Belgen hebben deelgenomen aan de bewustmakingsactie om 40 dagen lang geen of minder vlees of vis te eten.  

Bewustzijn consument rond vleesconsumptie volgens 'Dagen Zonder Vlees' flink toegenomen
Bewustzijn consument rond vleesconsumptie volgens 'Dagen Zonder Vlees' flink toegenomen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right