Sitemenu

maandag 20 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Twee jaar na de vorige export zijn opnieuw 77 vaarzen van het witblauwras verkocht aan een Russisch bedrijf. Na een grondige sanitaire controle vertrokken de dieren met drie ruime vrachtwagens richting de regio Voronezj. 

De 77 vaarzen zijn afkomstig van 21 Waalse bedrijven en tussen de 12 en 15 maanden oud. Ook in 2015 en 2016 exporteerde BBG witblauwe vaarzen – samen 125 stuks – uit dezelfde leeftijdsgroep naar hetzelfde bedrijf. Ondertussen omvat de veestapel op dat bedrijf al 270 dieren. Weldra zullen de eerste witblauwe stieren die geboren zijn op het bedrijf in Voronezj geslacht worden.

Uitgebreide gezondheidscheck

De verkochte dieren hebben een quarantaine achter de rug van 28 dagen op een vleesveebedrijf in het Waalse Hamois. In die periode werden zij verschillende malen onderzocht op diverse dierziekten, waaronder schmallenberg.
Het transport richting Voronezj – net geen 3000 km – werd uitgevoerd met drie speciaal uitgerust vrachtwagens en neemt ongeveer vijf dagen in beslag. In Polen zullen alle dieren ook uitgeladen worden en 24 uur verblijven in een wachtstal.

Een uitgebreide fotoreeks is hier te bekijken.

De vaarzen met een leeftijd tussen 12 en 15 maanden oud zijn afkomstig van 21 bedrijven
De vaarzen met een leeftijd tussen 12 en 15 maanden oud zijn afkomstig van 21 bedrijven

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right