Sitemenu

dinsdag 23 april 2019
content-main-left

Nieuws

Als eerste kalverslachterij heeft Ekro, een dochterorganisatie van de VanDrie Group, de toelating verworven om kalfsvleesproducten naar China te mogen exporteren. Het bedrijf verscheept volgend week een eerste kleine bestelling – voorlopig nog enkel kalfsvlees zonder been – richting China. 

De Chinese overheid heeft de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) gemachtigd om bij één kalfsvleesproducerend bedrijf de laatste benodigde inspectie uit te voeren. Daarmee is een doorbraak gerealiseerd in een 17 jaar durend onderhandelingstraject over de export van kalfsvlees uit Nederland richting China.

Kleinschalige introductie, ambitieuze groei

Henny Swinkels, director Corporate Affairs bij de VanDrie Group, is erg blij met deze doorbraak. ‘Met ons kwaliteitssysteem Safety Guard geven we unieke garanties af voor de Nederlandse kalfsvleesproducten die we leveren, zoals kwaliteit, tracking & tracing en voedselveiligheid. Chinese consumenten vinden dit erg belangrijke items. Het is nu aan ons om de markt bekend te krijgen met het product.’
Ekro verscheept later deze week de eerste bestelling kalfsvlees naar China. Het bedrijf neemt hiermee een voorzichtige start in de Chinese markt, maar heeft wel de ambitie om binnen een aantal jaren te groeien naar een omzet van 20 miljoen euro. Het kalfsvlees mag enkel afkomstig zijn van dieren die geboren, opgegroeid en afgemest zijn in Nederland.

Voortaan zal Nederlands kalfsvlees beschikbaar zijn op de Chinese markt, in eerste instantie nog vrij beperkt
Voortaan zal Nederlands kalfsvlees beschikbaar zijn op de Chinese markt, in eerste instantie nog vrij beperkt

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right