Sitemenu

maandag 22 april 2019
content-main-left

Nieuws

De bijna zevenjarige blonde d’Aquitainestier Gericault heeft eind maart een nieuwe wereldrecord gevestigd aan de slachthaak van het slachthuis in het Belgische Mechelen. De door Hans de Haas uit Monnickendam gefokte stier behaalde een warm karkasgewicht van 1127,2 kilogram.

Het oude wereldrecord stond met 1120 kg op naam van de Franse stier Diabolo (v.Taolenn) en dateert uit 2014. Gericault (av 88) is een zoon van Theodule uit Obelixedochter Veronika. Veronika is een in Frankrijk gefokte koe die door De Haas is aangekocht. Uit een paring met Theodule (v. Ronald) werd in 2011 Gericault geboren.

Nationaal kampioen in 2014

Op een leeftijd van 17 maanden kocht Harrie Dekkers uit St. Oedenrode Gericault voor zijn fokkerij. De aanleg voor slachtkwaliteit werd in 2014 op de nationale keuring in Mariënheem bevestigd door het behalen van de titel voor de stier met de beste slachtkwaliteiten. In 2015 verhuisde Gericault naar het Belgische blondebedrijf van Rudi Lauwerysen in Merksplas. Bij een levend gewicht van 1720 kg kwam er eind maart een einde aan de succesvolle carrière van de stier. 
Na BAC Ivan (v.Dizier du Moulin) die met 1101,8 kg aan de haak recent een Nederlands record vestigde, is er nu opnieuw een Nederlands fokproduct met een record.

De nieuwe recordhouder voor het zwaarste karkas, Gericault, tijdens de nationale keuring in Mariënheem in 2014
De nieuwe recordhouder voor het zwaarste karkas, Gericault, tijdens de nationale keuring in Mariënheem in 2014

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right