Sitemenu

maandag 20 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Met een ministerieel besluit had landbouwminister Ducarme eind mei de erkenning van de NV Slachthuis Geel ingetrokken. Hij wees daarbij op problemen met infrastructuur en hygiëne. Bij arrest van 11 juni 2018 heeft de Raad van State dat besluit echter geschorst. De uitbater van het slachthuis van Geel wil per 18 juni de activiteiten herstarten.

De Raad van State is van oordeel dat het besluit van de minister, waarin hij afwijkt van een voor het slachthuis gunstig advies van de beroepscommissie van het FAVV, niet afdoende is gemotiveerd. ‘De minister houdt vooral rekening met negatieve elementen uit het verleden en niet met recentere inspanningen die werden verricht om de situatie van het slachthuis te verbeteren’, motiveert de Raad van State het arrest.

In een reactie bij de Vlaamse kranten stelt het slachthuis dat ze geen schadevergoeding zullen eisen voor de periode dat het bedrijf de deuren moest sluiten. Op 18 juni plant het bedrijf de activiteiten te herstarten.

 

Het slachthuis in Geel plant maandag 18 juni opnieuw in werking te zijn
Het slachthuis in Geel plant maandag 18 juni opnieuw in werking te zijn

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right