Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) ziet geen bezwaar in de fusie tussen Agrifirm en Cehave Landbouwbelang.

Afgelopen maanden onderzocht de NMa hoe bij een mogelijke fusie tussen beide de concurrentieverhoudingen in de meststoffenmarkt zouden zijn in (Noord-)Nederland. Het onderzoek heeft er niet voor gezorgd dat de coöperaties bij een fusie beperkingen worden opgelegd. Op 26 mei worden de fusievoorstellen aan de ledenraadsvergadering voorgelegd, waarna stemming zal plaatsvinden. Bij een positieve stemming gaat de fusie per 1 juni 2010 officieel van kracht.

Coöperatie Agrifirm heeft 15.000 leden en 1050 medewerkers, terwijl Cehave Landbouwbelang 6000 leden en 2100 medewerkers telt.

Ook op meststoffenmarkt ziet NMa geen obstakels voor een fusie tussen Agrifirm en Cehave Landbouwbelang
Ook op meststoffenmarkt ziet NMa geen obstakels voor een fusie tussen Agrifirm en Cehave Landbouwbelang

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right