Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

De coöperaties Cehave Landbouwbelang en Agrifirm hebben het fusieonderzoek dat ze de afgelopen maanden hebben uitgevoerd, positief afgerond. De mogelijke fusie gaat de beide ondernemingen naar eigen zeggen een voordeel opleveren van ongeveer 20 miljoen euro.

De komende periode oraniseren de coöperaties ledenbijeenkomsten waarop de conclusies van het fusieonderzoek worden besproken. Het definitieve besluit over de fusie is, na goedkeuring door de NMa, in handen van de ledenraden.

Het rapport dat is opgesteld naar aanleiding van het fusieonderzoek bevat ook de nieuwe naam en het logo van de onderneming. Gekozen is voor de naam Agrifirm in de opvallende kleuren van Cehave Landbouwbelang. Het hoofdkantoor van de onderneming komt, als de fusie doorgaat, in Apeldoorn-Zuid.

De nieuwe onderneming die na de fusie ontstaat krijgt de naam Agrifirm
De nieuwe onderneming die na de fusie ontstaat krijgt de naam Agrifirm

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right