Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, pleit in de krant De Morgen voor buffers om instabiliteit in de voedselmarkt op te vangen.

De voorbije weken hebben tegenvallende oogstsignalen meermaals de media gehaald. De gevolgen zijn speculaties op de landbouwgrondstoffen. De spanningen op de voedselmarkt zouden volgens Ivan Van de Cloot de Europese beleidsmakers moeten wakker schudden. Europa zal weer graanschuren moeten bouwen en voedselvoorraden moeten aanleggen. Ook zal Europa meer zelfvoorzienend moeten worden op vlak van voedselproductie.

Maar er dreigt niet alleen een fysiek tekort. Er zijn ook de kostenverhogende factoren zoals de olieprijs die een belangrijke rol spelen in de voedselprijzen. Duurzame landbouw is daarom geen ideaal maar een noodzaak, is zijn conclusie.

Het Itinera Institute is een onafhankelijke Belgische denktank voor duurzame economische groei en sociale bescherming.

Europa zal weer graanschuren moeten bouwen
Europa zal weer graanschuren moeten bouwen

Wat een bullshit!

Wat een bullshit!

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right