Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

De boeuf bourguignon die tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie werd geserveerd, was afkomstig van Nederlandse Aberdeen Angus Stamboekkoeien.

In de verslaglegging van de NVM in VeeteeltVlees meldt kok Yurriaan Timisela dat de 100 kilo pouletvlees die aan de basis stond van het vleesgerecht, afkomstig zou zijn uit Argentinië. Dat blijkt een misverstand.

Angusvlees van veebedrijf De Hoogendam 

‘Het vlees is volledig afkomstig van veebedrijf De Hoogendam uit Nijkerk’, zo vertelt Focko Zwanenburg die namens het Nederlands Aberdeen Angus Stamboek bij de organisatie rondom de servering van de boeuf bourguignon betrokken was. ‘We hebben juist de bezoekers van de NVM kennis willen laten maken met de kwaliteit en de smaak van het Nederlandse Aberdeen Angusvlees. Het vleesgerecht met honderd procent puur Nederlands vlees werd bereid volgens het recept van Restaurant De Salentein uit Nijkerk.’

Nederlandse Aberdeen Angusdieren stonden aan de basis van het vleesgerecht tijdens de NVM
Nederlandse Aberdeen Angusdieren stonden aan de basis van het vleesgerecht tijdens de NVM

Dutch Aberdeen Angus

Oef! Gelukkig maar!

dutch ab ang

daar smaakte het gelukkig ook naar

NL patatten?

Ook NL patatten voor de friet(ballen)?

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right