Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

Het Departement Landbouw en Visserij en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) organiseren in samenwerking met Inagro voor het tweede jaar op rij een cursus rundveevoeding voor melk- en vleesveehouders.

In deze cursus komen onder meer rantsoenberekening, samenstelling en voederwaarde van de voedermiddelen aan bod. Daarnaast worden de mogelijkheden getoond om rantsoenen bij te sturen. Dat kan aan de hand van melkparameters zoals het ureum-, vet-, eiwit-, en lactosegehalte in de melk.

De cursus rundveevoeding start vanaf 16 januari op drie dinsdagen bij ILVO Dier in Melle. Inschrijven is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt. De deelnameprijs aan de cursus bedraagt 70 euro.

Inschrijven is mogelijk via: http://lv.vlaanderen.be/rundveevoeding

 

In de cursus komen onder meer rantsoenberekening, samenstelling en voederwaarde van de voedermiddelen aan bod
In de cursus komen onder meer rantsoenberekening, samenstelling en voederwaarde van de voedermiddelen aan bod

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right