Sitemenu

zondag 21 oktober 2018
content-main-left

Nieuws

Het Amerikaanse voerconcern Cargill is een samenwerking gestart met het Ierse bedrijf Cainthus, dat werkt aan technologie die koeien kan herkennen aan de kop.

Een zogenoemde ‘slimme camera’ kan koeien herkennen aan de vlekken en de vorm van de kop, die voor elke koe uniek is.

Gegevens combineren

Cainthus is een bedrijf dat gezichtsherkenningstechnieken doorontwikkelt. Het ziet kansen voor gezichtsherkenning bij rundvee, maar onderzoekt ook de mogelijkheden voor kippen, varkens en vis. De gezichtsherkenning bij koeien wil Caintus combineren met gegevens over voeropname, melkgift en gedrag. Door deze datastromen, veelal verzameld via camerabeelden, te combineren, kunnen er sneller afwijkingen worden opgespoord en kunnen veehouders gewaarschuwd worden voor mogelijk zieke dieren.
Cargill – een van ’s werelds grootste voerbedrijven met 150.000 medewerkers – ziet kansen voor data en voeding. De samenwerking met Cainthus betekent ook dat het geld gaat investeren in de techniek van gezichtsherkenning bij koeien. Hoe groot de investering is, is niet bekendgemaakt.

 

Elke koeienkop is uniek en daarmee geschikt voor ‘gezichtsherkenning‘
Elke koeienkop is uniek en daarmee geschikt voor ‘gezichtsherkenning‘

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right