Sitemenu

dinsdag 18 juni 2019
content-main-left

Nieuws

Biologische boeren in Vlaanderen mogen vanwege de droogte meer veevoer van het eerste jaar van omschakeling gebruiken. Dat heeft de Vlaamse overheid bekend gemaakt.

Het aanbod gecertificeerd biologische veevoer blijft dit jaar achter door de droge zomer. Veehouders die problemen met de biologische voervoorziening hebben, kunnen bij de Vlaamse Overheid een ontheffing aanvragen. Tot maximaal 40 procent van de totale verbruikte hoeveelheid kilo droge stof voer op jaarbasis mag dan gedurende de periode waarvoor er toestemming is verkregen, afkomstig zijn van percelen in het eerste jaar van omschakeling.

Aantal voorwaarden

Deze verruiming geldt voor alle veevoeders, ook voor mais en voederbieten. Om in aanmerking te komen voor de ontheffing, moeten veehouders wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten ze bijvoorbeeld schriftelijk kunnen aantonen dat ze op meerdere manieren hebben geprobeerd biologisch voer te bemachtigen.

Eerder maakte ook de Duitse overheid al bekend dat het eenmalig toestaat om niet-biologisch voer te verstrekken aan het vee.

Door de droogte is er minder biologisch voer gegroeid
Door de droogte is er minder biologisch voer gegroeid
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right