Sitemenu

zaterdag 20 april 2019
content-main-left

Nieuws

Op proefbedrijf Brahy in het Waalse Sart-Saint-Laurent organiseert veevoerfabrikant Dumoulin op vrijdag 15 juni een open dag.

Met het oog op het verhogen van de efficiëntie van kuilmais heeft Dumoulin er twee types rantsoenen – intensief en zeer intensief – getest met mais. Daarbij is de mais geoogst met twee hakseltechnieken: de traditionele en een langere hakseltechniek met vermalen korrels.

Eerste resultaten van voerproef

In de opzet van de proef werden 126 bwb-stieren verdeeld in vier groepen, elk met hun eigen mengrantsoen. Met een tussentijd van 50 dagen werden er vijf wegingen uitgevoerd.
De eerste resultaten van deze proef – dagelijkse groei, voerefficiëntie, opbrengst per dier en per dag – worden tijdens deze opendeurdag bekendgemaakt. Later dit najaar volgen dan de resultaten op basis van de slachtgegevens van de stieren.

Het proefbedrijf Brahy is gelegen aan de Rue Marcel Warnier 27 in 5070 Sart Saint Laurent. Een bezoek op 15 juni is mogelijk van 11.00 tot 15.00 uur.

In twee van de vier rantsoenen maakt Dumoulin gebruik van een langere hakseltechniek met vermalen korrels
In twee van de vier rantsoenen maakt Dumoulin gebruik van een langere hakseltechniek met vermalen korrels

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right