Sitemenu

zondag 19 augustus 2018
content-main-left

Nieuws

Eiwit zelf telen voor het rantsoen van de eigen veestapel krijgt steeds meer aandacht in de Nederlandse en Vlaamse veehouderij. Een aantal vleesveehouders is hiermee al gestart. Maar of er veel zullen volgen, was de vraag van de recente bevraging op de website van VeeteeltVlees.

Meer dan de helft van de respondenten is niet van plan om te starten met eiwitteelt op het eigen bedrijf. Twintig procent zou dat wel doen en dan wel met veldbonen. 

Soja, voedererwten en niet bittere lupinen zijn duidelijk minder populair. Een klein aantal veehouders (8,5%) wil eiwit gaan telen in samenspraak met een akkerbouwer uit de buurt.

Nieuwe poll

De nieuwe VeeteeltVlees-poll peilt de bereikheid van vleesveehouders om CO2 op te slaan in hun eigen bodems.
De nieuwe poll is te vinden op de homepage.

Het animo om zelf eiwit te gaan telen is niet groot bij vleesveehouders, veldbonen hebben de voorkeur
Het animo om zelf eiwit te gaan telen is niet groot bij vleesveehouders, veldbonen hebben de voorkeur

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right