Sitemenu

woensdag 11 december 2019
content-main

305-B-1 Vlees en vleesproducten

Vlees en spelen

Verbreding zorgt voor financieel extraatje - bedrijfsreportage
’t Silsomhof in Erps-Kwerps houdt het niet bij één activiteit. Naast de afmest van 90 stieren en de verkoop van hoevevlees, kunnen kinderen er zich uitleven op de kijk-doe-speelboerderij.

Met streekproduct opnieuw vertrouwen winnen

Piet Ottens ruilt gedeelte van zijn dikbillen in voor parthenaise-stieren
Ondanks zijn 71 jaar is Piet Ottens nog volop aan het ondernemen. Van slager werd hij vleesveehouder en hij is al jaren succesvol mester van kampioenen op de paasveekeuring.

Gezonde dieren, gezonde winsten

Tweede Vleesvee Vakdag brengt tweehonderd man op de been
Met als thema 'gezonde dieren, gezonde winsten' passeerde een brede waaier aan onderwerpen de revue op de Nederlandse Vleesvee Vakdag.

Markt schreeuwt om ons vlees'

LTO roept in visietekst op tot samenvwerking in regionale ketens
Marktkansen samen benutten en positieve punten meer uitdragen, dat zijn de boodschappen uit de toekomstvisie van LTO vleesvee.

Twee petten, maar één strijd

Veehouder-slager wil dat het Vlaams stamboek zich hogerop in de keten manifesteert - serie BWB-adviescommissie. Deel 3: Marc Raemdonck
De uitstraling van het Belgisch-witblauwras is de grootste bezorgdheid en het grootste aandachtspunt van commissielid Marc Raemdonck.

Eigen baas over vleesprijs

Via korteketenverkoop zijn Peter en Els boer én ambassadeur van het slagersambacht - bedrijfsreportage
Peter en Els Vranken-Vancauwenbergh uit het Limburgse Halen vormden het kleine ouderlijk bedrijf om tot een economisch levensvatbaar vleesveebedrijf.

Lekkere lakenvelders

Stichting Lakenvelder Vlees professionaliseert logistiek en vierkantsverwaarding
‘Zo zacht, met een lekker vetje, het smelt op je tong.’ Lyrisch was een vakjury vorig jaar over het vlees van het oud-Hollandse lakenvelderrund.

Karkasindexen belicht

VRV publiceert fokwaarden karkas met vaste en Vlaamse referentiebasis
Zowel VRV als het Belgisch-witblauwstamboek te Ciney berekenen fokwaarden voor karkasgewicht.

Blij van rundvlees

Oud-Hollandse dubbeldoelrassen plussen in smaak mede door type afmestrantsoen
Welke boeren maken het rundvlees waar Nederland blij van wordt? Deze vraag lanceerde NieuwVers op zijn website.

Afmesten, slachten en versnijden in één bedrijf

Verticale aanpak voor de hoogste kwaliteitsstandaard
De familie Leys uit Lier is gespecialiseerd in het leveren van de hoogste kwaliteitsstandaard in rund- en varkenvlees op de nationale markt.
right