Sitemenu

vrijdag 24 mei 2019
content-main

603-C Huisvesting, management en verzorging van dieren

Economie vóór fokkerij

Marie-Andrée Roetynck: ‘Extreme bevleesdheid zoeken we niet meer’ - bedrijfsreportage
Met de kampioenstitel van Monarquedochter 5394 stond de familie Roetynck in februari dit jaar in de kijker op het Franse Salon International de l’Agriculture (SIA).

Vlees en spelen

Verbreding zorgt voor financieel extraatje - bedrijfsreportage
’t Silsomhof in Erps-Kwerps houdt het niet bij één activiteit. Naast de afmest van 90 stieren en de verkoop van hoevevlees, kunnen kinderen er zich uitleven op de kijk-doe-speelboerderij.

Hoe roder, hoe mooier

Veerman: ‘Minder voerkosten dankzij mais in balen’ - bedrijfsreportage
Met maar liefst veertien dieren reisde de bevlogen verbeterdroodbontfokker Theo Veerman af naar de keuring in Enter, en niet zonder succes.

Met eigen slagerij elk deel benutten

Zeeuwse vleesveehouders Pieter en Harry Boot houden vleesverwerking in eigen hand - bedrijfsreportage
Wat in de jaren zeventig begon als tweede tak, is uitgegroeid tot een volwaardig slagerijbedrijf.

Niet trots op één, maar op hele koppel

Frans van Boxmeer en Millo van Schaijk bereiden zich voor op meer natuurlijke geboorten - bedrijfsreportage
Ze genieten van keuringswinst, maar een homogeen koppel koeien geeft Frans van Boxmeer en Millo van Schaijk minstens zoveel voldoening.

Kampioenenmaker

Louis Heeren verving een jaar geleden zijn witblauwe fokveestapel door limousins - bedrijfsreportage
Louis Heeren uit Zoutleeuw doet al meer dan twintig jaar mee aan prijskampen. Meerdere witblauwe kampioenen uit de fokkerij ‘van de Pelsberg’ kwamen uit de stal.

Weg van West-Vlaamse roden

Familie Vanclooster bouwt aan een nieuwe stal voor hobbyfokkerij van West-Vlaamse roden - bedrijfsreportage
Het hobbybedrijf van Frank en Leen Vanclooster-Hondeghem uit Hooglede is momenteel voor een deel in een bouwwerf veranderd.

Probleemloze piemontesen

Raf De Laet zweert bij het Italiaanse vleesveeras - bedrijfsreportage
Is het piemontese-ras het vleesveeras van de toekomst? Volgens de piemontesefokker Raf De Laet uit Tielrode wel.

Puur door fokkerij

Jan Staal werkt in zeven generaties naar een veestapel met gemiddeld 85,9 punten - bedrijfsreportage
Tijdens de jongste COT-veiling was zijn stier Ingmar de topper van de veiling. Blonde d'Aquitainefokker Jan Staal zag de met 87 punten ingeboekte stier voor 4.900 euro vertrekken naar Duitsland.

Supersnelle generatiewissels

Melanie Broers en Gerard Bonduel gaan voor de kortste weg naar roem - bedrijfsreportage
Moelingen was lange tijd de thuisbasis voor de fokkerij 'De Mouland'. Sinds 2010 is er een nieuwe fokkerij in de steigers gezet onder de naam 'Les Amandiers'.
right