Sitemenu

zondag 22 september 2019
content-main

boerderijwinkels

Vol gas voeren

Roel van Dijk zet met zijn afgemeste Belgische blauwen koeien in op streekproduct - bedrijfsreportage
Een nieuwe strostal met een capaciteit van 300 koeien, verkoop aan huis en promotie als streekproduct.

Twee petten, maar één strijd

Veehouder-slager wil dat het Vlaams stamboek zich hogerop in de keten manifesteert - serie BWB-adviescommissie. Deel 3: Marc Raemdonck
De uitstraling van het Belgisch-witblauwras is de grootste bezorgdheid en het grootste aandachtspunt van commissielid Marc Raemdonck.

Eigen baas over vleesprijs

Via korteketenverkoop zijn Peter en Els boer én ambassadeur van het slagersambacht - bedrijfsreportage
Peter en Els Vranken-Vancauwenbergh uit het Limburgse Halen vormden het kleine ouderlijk bedrijf om tot een economisch levensvatbaar vleesveebedrijf.

Witblauwen op een landgoed

Jan Tupker: 'We hebben een luxeproduct, dan moet je de klant ook luxe benaderen' - bedrijfsreportage
Dertig jaar geleden begon de familie Tupker met enkele vleeskoeien. En inmiddels telt het koppel 90 witblauwen en kopen duizend klanten jaarlijks het vlees van 35 tot 40 koeien.

Ambachtelijk limousin

Betsie Greftenhuis: 'Ik ken het vlees dat ik verkoop en geef mensen advies'
Reportage over een vleesveehouderij met 55 limousinmoederdieren. In de winkel op hun bedrijf in Losser verkopen zij jaarlijks het ambachtelijk verwerkte vlees
right