Sitemenu

zondag 15 december 2019
content-main

gemengde landbouw

Met eigen slagerij elk deel benutten

Zeeuwse vleesveehouders Pieter en Harry Boot houden vleesverwerking in eigen hand - bedrijfsreportage
Wat in de jaren zeventig begon als tweede tak, is uitgegroeid tot een volwaardig slagerijbedrijf.

Limousins op zichtlocatie

Buxuskweker Martien Vromans: 'Consument heeft behoefte om het verhaal achter het vlees te zien' - bedrijfsreportage
Net buiten de bebouwing van Tilburg grazen de limousins van Martien Vromans. Op een zichtlocatie, omdat de gemeente graag koeien in het buitengebied wil.

Cirkeltje rondmaken

Akkerbouw en vleesveehouderij met verbeterd rondbont vullen elkaar mooi aan bij familie Stap - bedrijfsreportage
Soms is het een moment extra druk, maar de combinatie van een akkerbouwbedrijf en een vleesveehouderij heeft vooral voordelen. Enno en Liesbeth Stap voeren hun verbeterd roodbonten geen krachtvoer.

Gedeelde passie voor veevoeding

Alfons en Hans De Baerdemaeker houden de bedrijfsvoering gesloten
Met Blondes produceert het gezin De Baerdemaeker het goedkoopst 1 kg mager vlees. Het akkerbouw-veeteeltbedrijf koerst op zelfvoorziening in vee, ruwvoer en krachtvoer.

Simpel en doeltreffend

Veelzijdige akkerbouw- en tuinbouwactiviteiten dwingen Ger Coenen tot eenvoud in veehouderij
Piemontesefokker Ger Coenen uit het Limburgse Sint Joost houdt het graag simpel en doeltreffend vanwege de brede waaier aan bedrijfsactiviteiten.

Doordrongen van biologisch

Goochelen met regeltjes bij omschakeling naar biologisch niet onoverkomelijk
De Natlandhoeve in het Belgisch Limburgse Zepperen is een biologisch gemengd bedrijf. De bedrijfsleider van de hoeve is doordrongen van de principes van de biologische productiemethode.
right