Sitemenu

zaterdag 18 januari 2020
content-main

hereford (rundveeras)

Natuurbegrazing als kans

Marten Koiter verruilt zijn melkkoeien voor Deense hoornloze herefords - bedrijfsreportage
Met 45 ha akkerbouw, 127 ha gras- en natuurland en zo’n 190 herefords is het bedrijf van Marten Koiter in Eexterzandvoort eigenlijk een modern gemengd bedrijf.

Werken aan imago

Nieuwe Herefordvoorzitter Henk Kuipers ziet kansen voor buitenlandse aandacht voor Nederlandse kwaliteit Herefordrund
Henk Kuipers zal de komende jaren de voorzittershamer van het Herefordstamboek hanteren.

Fraaie Nederlandse elite

Negen vleesveerassen kleuren IJsselhallen te Zwolle bont
Ruim vierhonderd elitedieren van negen Nederlandse vleesveestamboeken maakten hun opwachting in de IJsselhallen te Zwolle voor de nationaal kampioenschappen.

Vet maakt de smaak

Agrarisch ondernemer van het jaar Giel Hermans benut resten uit suikermaïsteelt voor Herefords - bedrijfsreportage
Vleesveehouder Giel Hermans begeeft zich met de productie van Herefordvlees in een nichemarkt. Onlangs breidde de rasondernemer zijn bedrijf uit met een tweede bedrijf in Duitsland.

Dekstieren met rapportcijfers

Nederlandse vleesveehouderij zet professionele stap met centraal stierenopfokstation
De vleesveestamboeken in Nederland zijn een unieke samenwerking gestart: een centrale opfok voor jonge dekstieren.

Voldoening uit Herefords

Hans Toorneman: 'Hereford is een ras waar we oud mee kunnen worden' - bedrijfsreportage
Op het bedrijf van Josefien Jannink-Lubberink en Hans Toorneman heerst een serene rust. De boerderij lijkt net als haar bewoners te genieten van een welverdiend pensioen.

Voor herhaling vatbaar?

Vleesveemanifestatie in Mariënheem sfeervol en van goede kwaliteit
Keuring van de inzendingen voor Piemontese, Blonde d'Aquitaine, verbeterd-roodbont, Marchigiana, Hereford en Charolais

Herefords sinds 1822

Edward Lewis: 'Kleur en aftekening veelzeggend over raszuiverheid en type'
Reportage van een bedrijf waar al 5 generaties in de bakermat van de Herefordfokkerij boeren.

DNA helpt bij fokkerij

Alvio Trovatello adviseert vijf jaar vooruit te denken bij de aankoop van een stier
Een jonge Australische vleesveehouder en Herefordfokker legt uit waarom hij DNA-onderzoek bij zijn dieren laat doen
right