Sitemenu

dinsdag 16 juli 2019
content-main

houding van consumenten

In de weegschaal

Rundvlees onder spanning bekeken vanuit consumentenzijde
In vijftien jaar tijd is het consumentengedrag met betrekking tot vlees nogal veranderd. Het aspect veiligheid is minder dominant, de aandacht voor extrinsieke kwaliteiten neemt toe.

"Weg met die plastic industriesmaak"

Andrea van Gemst wil met Slow Food kwaliteit, smaak en streekproducten herwaarderen
Vanaf het eerste uur betrokken, geeft een woordvoerster van de kritische consumenten-organisatie Slow Food aan wat de algemene doelstellingen ervan zijn

"We raken onze voorsprong kwijt"

Volgens Jos Ramekers zijn consumenten bij aankoop rundvlees niet geïnteresseerd in welzijn
De voorzitter van het productschap PVE bekijkt de (rund)vleesproductie in Nederland en vergelijkt die met andere landen

Nog geen 'Ik kies bewust'-vlees

Ruim drie kwart van Nederlanders let op gezonde voeding
Woordvoerder Gerbert van Genderen Stort van de Stichting Ik Kies Bewust geeft de stand van zaken weer van dit initiatief betreffende gezonde voedingsproducten

Kweekvlees

Noodzaak of curiosum - Consument heeft in complexe discussie wellicht het laatste woord
BAMST, de vereniging van vleeswetenschappers, vierde te Gent haar twintigjarig bestaan met voordrachten en een debat rond het thema ‘Kweekvlees: noodzaak of curiosum?’.
right