Sitemenu

vrijdag 15 november 2019
content-main

limousin (rundveeras)

Franse vleesrassen: voeren op gevoel

Normen uit Frankrijk bieden geen houvast voor rantsoen zoogkoeien
Ze moeten sober gehouden worden, maar wat is de beste voeding voor Charolais-, Limousin- en Blonde d’Aquitainekoeien?

'Het moet professioneler’

Nieuwe voorzitter limousinstamboek Teus Dekker wil Europese samenwerking
Niet voorgedragen door het bestuur, maar door een aantal leden zelf; zo is Teus Dekker voorzitter geworden van het limousinstamboek Nederland.

Mooie strijd, fraaie dieren

Nationale keuring charolais, limousin en verbeterd roodbont in Putten
De epiloog van het keuringsseizoen 2014 lag dit jaar in Putten. Daar verzamelden het limousin-, het charolais- en het verbeterdroodbontras zich voor hun nationale.

Kampioenenmaker

Louis Heeren verving een jaar geleden zijn witblauwe fokveestapel door limousins - bedrijfsreportage
Louis Heeren uit Zoutleeuw doet al meer dan twintig jaar mee aan prijskampen. Meerdere witblauwe kampioenen uit de fokkerij ‘van de Pelsberg’ kwamen uit de stal.

Geen concessies aan bevleesheid

Ger Hilkens: 'Betere limousins lopen op dit moment in Engeland, niet in Frankrijk' - bedrijfsreportage
In Frankrijk kocht Ger Hilkens midden jaren tachtig de koeien waarmee hij een puike limousinkudde opbouwde.

Genen met klasse

Limousinstier Caméos fokt zoals iedere fokker het droomt: boordevol moederkwaliteiten en met bespiering - fokstierrapport
Slechts twee limousinstieren doorstonden met gunstig gevolg het selectieschema van het Franse stamboek. Caméos is er één van. De stier mag niet ontbreken op het inseminatielijstje 2014.

Eten en drinken

Nieuwe fokstieren in Franse vleesrassen leveren divers verervingsprofiel
Het ontbreekt de nieuwe fokstieren in het Limousin-, Blonde d’Aquitaine- en Charolaisras soms aan vleesaanzet bij hun nakomelingen. Dat blijkt uit hun fokwaardecijfers.

Eenheid in diversiteit

Label 'Viandes de France' dekt vlees van alle rassen
Op de SIA te Parijs lanceerde minister van landbouw Stephane Le Foll één herkomstlabel ‘Viandes de France’ voor alle rassen.

Limousins op zichtlocatie

Buxuskweker Martien Vromans: 'Consument heeft behoefte om het verhaal achter het vlees te zien' - bedrijfsreportage
Net buiten de bebouwing van Tilburg grazen de limousins van Martien Vromans. Op een zichtlocatie, omdat de gemeente graag koeien in het buitengebied wil.

Meer duur vlees

Technische gids geeft inzicht in relatie exterieur en slagerskwaliteiten bij limousinrund
De ‘pistola’ bij vleesvee bevat de duurste delen vlees: de fijne en dikke rib, de entrecote, de haas en de biefstukken.
right