Sitemenu

dinsdag 18 juni 2019
content-main

show

Nieuws

Fokveebeurs Affligem imponerend

31-01-2010  · 5 reacties

De 23e editie van Vlaanderens grootste fokveebeurs voor het Belgisch-witblauwras in Afflgem was grensverleggend. De vleesaanzet in de achterhand was mooi afgetekend. Nog nooit waren de bekkens zó breed en nog nooit behaalden álle rubriekwinnaars de normen voor eerste categorie in hoogtemaat. Alleen het beenwerk kon nog beter.

Nestlé de St. Fontaine (links) behaalde rubriekwinst en later de kampioenstitel

Nieuws

Ki-vader Harisson deed het goed in de jeugdreeksen op de jaarlijkse fokveedag te Geel. Maatschap Perenhof was het meest succesvol onder de inzenders.

Nomie van Perenhof, kampioene koeien

Nieuws

Blondekampioenen op Agribex op herhaling

05-12-2009  · 2 reacties

Voor de blonde d’Aquitainefokkers was de Agribexkeuring het tweede nationaal treffen voor het ras binnen een jaar. De meeste Libramontkampioenen van 2009 kwamen gesterkt uit de confrontatie te Brussel. Zij zegevierden ondanks een andere jury een tweede maal op het allerhoogste niveau.

Waldo in Libramont 2009

Nieuws

Ten gevolge van de blauwtongproblematiek – en in het bijzonder de weerslag van deze virusinfectie op de vruchtbaarheid – versoepelde het Belgisch-witblauwstamboek de kalvingsnormen voor de keuringen en prijskampen in België. Vanaf 1 november 2009 zijn echter opnieuw de oude normen van kracht.

In 2008 versoepelden de kalvingsnormen voor keuringen en prijskampen in België vanwege de blauwtongproblematiek
right