Sitemenu

maandag 23 september 2019
content-main

vlees

Nieuws

Componenten van appel kunnen vleesbederf door eiwitoxidatie mogelijk afremmen.

Componenten uit appel dragen bij aan betere houdbaarheid vlees

'Ik mis creativiteit'

Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt opkomst van 'flexitariërs' - VeeteeltVlees 10 jaar - 10 jaar portretten
Een groeiende wereldbevolking en meer welvaart zorgen voor een grote vraag naar vlees, weet trendwatcher Adjiedj Bakas.

Vlees en duurzaamheid

Met plantaardige of dierlijke voeding de wereld voeden?
Het draagvlak voor een vleesvrije dag per week groeit in onze maatschappij, van scholen tot zomerpopfestivals.

Kweekvlees op roze wolk

Nog minstens tien jaar voordat laboratoriumvlees voor consument beschikbaar komt
Nog niemand heeft het geproefd en wanneer het te koop komt voor de consument is ook nog niet bekend.

Sterke daling vleesprijs

LEI-onderzoeker Kees de Bont - 'Nederlandse vleesveehouderij krijgt het zwaar'
'Rundvlees krijgt meer concurrentie van het goedkopere varkens- en kippenvlees. Onderzoeker Kees de Bont verklaart de conclusies uit het rapport ‘De agrarische sector in Nederland naar 2020’.

Rood of wit vlees

Voor een correcte interpretatie van studieresultaten is het belangrijk om voldoende specifiek te zijn over de vleessoorten
Niet alle wetenschappers omschrijven in detail wat ze bedoelen met vlees. Dat kan knap lastig zijn voor een correcte vertaling van de onderzoeksresultaten naar de praktijk.

Vlees uit een printer

Alleen goedkoop, smakelijk en 100 procent echt kweekvlees heeft volgens onderzoeker Willem van Eelen toekomst
Een vraaggesprek met onderzoeker Willem van Eelen, die al zijn hele leven werkt aan het idee om kweekvlees te maken

"We raken onze voorsprong kwijt"

Volgens Jos Ramekers zijn consumenten bij aankoop rundvlees niet geïnteresseerd in welzijn
De voorzitter van het productschap PVE bekijkt de (rund)vleesproductie in Nederland en vergelijkt die met andere landen

Vleesprijzen stabiel

Wereldwijd meer vraag naar rundvlees door toenemende consumptie
Verschillende woordvoerders uit de handel en de landbouwstatistiek geven hun zienswijze op de invasie van Zuid-Amerikaans vlees naar heel Europa en de gevolgen daarvan voor de Europese vleesproducente

Marktwaarde vlees

Actuele prijzen in historisch perspectief handvat voor veehouders
Omdat veemarkten, waar de waarde van slachtdieren volgens het vrije-marktprincipe worden bepaald, gaan verdwijnen, gaat VeeteeltVlees maandelijks de gemiddelde actuele vleesprijzen per Seurop-klasse p
right