Sitemenu

maandag 23 september 2019
content-main

vleesvee

Economie vóór fokkerij

Marie-Andrée Roetynck: ‘Extreme bevleesdheid zoeken we niet meer’ - bedrijfsreportage
Met de kampioenstitel van Monarquedochter 5394 stond de familie Roetynck in februari dit jaar in de kijker op het Franse Salon International de l’Agriculture (SIA).

Vlees en spelen

Verbreding zorgt voor financieel extraatje - bedrijfsreportage
’t Silsomhof in Erps-Kwerps houdt het niet bij één activiteit. Naast de afmest van 90 stieren en de verkoop van hoevevlees, kunnen kinderen er zich uitleven op de kijk-doe-speelboerderij.

Voederen met alternatieven

Goedkope ‘patat’ voedertechnisch interessant vanaf 500 kg levend gewicht
De aardappelmarkt zit in een diepe crisis. Daar kunnen vleesveehouders met een intensieve productie op het vlak van kostprijs hun voordeel mee doen.

Ovsynch bij vleesvee

één kalf per koe per jaar - uit de dierenartspraktijk
De auteur (tevens dierenarts) geeft aan dat hij al een tijdje Ovsynch voor vruchtbaarheidsbegeleiding gebruikt, ook bij vleesvee.

Met streekproduct opnieuw vertrouwen winnen

Piet Ottens ruilt gedeelte van zijn dikbillen in voor parthenaise-stieren
Ondanks zijn 71 jaar is Piet Ottens nog volop aan het ondernemen. Van slager werd hij vleesveehouder en hij is al jaren succesvol mester van kampioenen op de paasveekeuring.

Donatella ijzersterk

Vrouwelijke dieren van nationaal niveau in Geffen
De drukbezochte jaarmarkt in Geffen was het strijdtoneel van de Belgisch-witblauwkeuring in de regio centraal. Nieuwe inzenders waren medeverantwoordelijk voor een sterke bezetting.

Comeback en meteen winst

Loobergenhof en Chipohof eisen de aandacht op
De volle zus van ki-stier Halifax, Gabane van de Bremberg, van Bart Willems, veroverde op de fokveedag te Leuven de provinciale titel bij de oudere vaarzen.

Franse vleesrassen: voeren op gevoel

Normen uit Frankrijk bieden geen houvast voor rantsoen zoogkoeien
Ze moeten sober gehouden worden, maar wat is de beste voeding voor Charolais-, Limousin- en Blonde d’Aquitainekoeien?

Hoe roder, hoe mooier

Veerman: ‘Minder voerkosten dankzij mais in balen’ - bedrijfsreportage
Met maar liefst veertien dieren reisde de bevlogen verbeterdroodbontfokker Theo Veerman af naar de keuring in Enter, en niet zonder succes.

Met eigen slagerij elk deel benutten

Zeeuwse vleesveehouders Pieter en Harry Boot houden vleesverwerking in eigen hand - bedrijfsreportage
Wat in de jaren zeventig begon als tweede tak, is uitgegroeid tot een volwaardig slagerijbedrijf.
right