Sitemenu

vrijdag 21 februari 2020
content-main

voedsel

Nieuws

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, pleit in de krant De Morgen voor buffers om instabiliteit in de voedselmarkt op te vangen.

Europa zal weer graanschuren moeten bouwen

Nieuws

Belg betaalt meer, Nederlander betaalt minder

08-07-2010  · 2 reacties

Een Belgische consument betaalt 15 procent meer voor zijn voedingswaren dan de gemiddelde prijs in de 27 EU-lidstaten, zo blijkt uit een vergelijkende studie van Eurostat.

Een Belg betaalt voor voedsel 28 procent meer dan het Europees gemiddelde, een Nederlander twee procent minder

Nieuws

Nederlandse consument vindt duurzaam te duur

21-10-2009  · 2 reacties

De Nederlandse consument voelt er weinig voor om meer te betalen voor duurzaam geproduceerd voedsel.

Eko-, bio- of fair-trade-label te duur voor consument

Nieuws

Het Nederlandse kabinet wil onderzoek laten doen naar alternatieven voor vlees en zuivel. Dat staat in de Nota Duurzaam Voedsel die minister Gerda Verburg, minister van LNV, presenteerde.

Nieuws

‘Het wereldvoedselvraagstuk is ernstiger dan ooit tevoren,’ stelde de voorzitter van LTO Nederland, Albert Jan Maat, tijdens een seminar van de Eduardo Frei Stichting.

Nieuws

Vlees en milieu zegt Nederlanders niets

27-05-2009  · 2 reacties

Dat vlees slecht zou zijn voor het milieu, zegt de gemiddelde Nederlandse consument niets.’ Consumenten leggen amper een verband tussen voeding en het milieu,’ meldt Meat & Meal, &lsquo

Nieuws

Herstel landbouwmarkten nog niet voor morgen

20-03-2009  · 2 reacties

Volgens experts van de Europese Commissie weegt minstens tot 2010 de economische crisis op de prijzen van de meeste landbouwproducten. Dat meldt Vilt.

Nieuws

Boeren verdienen niet meer sinds de voedselprijzen gestegen zijn. Met deze boodschap trok Boerenbond naar de wekelijkse vrijdagmarkt in Leuven om de man in de straat te informeren.

Nieuws

De Amerikaanse voedsel en warenautoriteit FDA staat de verkoop aan consumenten toe van melk en vlees van gekloonde dieren. Zo meldt het Nederlands persagentschap ANP.

Nieuws

Volgens een rapport van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, betaalt de Belg voor voeding en niet-alcholische drank zo'n 10 procent meer dan de gemiddelde Europeaan.

right