Sitemenu

zaterdag 13 augustus 2022
content-main-left

AFGELAST Paasvee tentoonstelling Schagen

Over het evenement

Datum: 
woensdag 1 april 2020
Locatie: 
Schagen

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organiseren van een tentoonstelling. De jaarlijkse tentoonstelling is dit jaar op woensdag, 1 april 2020. Mede dankzij een grote groep zeer enthousiaste veehouders en slagers komen er dit jaar weer zeer beste dikbillen naar Schagen. De veekeuring is en blijft de hoofdact op dit bijzondere evenement met jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers.

Zonder vee, geen Paasvee.

De veekeuring vindt als vanouds plaats rondom de kerk. Er is plaats voor ongeveer 150 dieren, welke uit het hele land komen. Maar er gebeurt meer op deze feestelijke dag. In het verlengde van de centraal gelegen Markt wordt de landbouwmechanisatie en loonwerkersbeurs gehouden. De nieuwste, mooiste en meest bijzondere landbouwmachines worden gepresenteerd. Dan is er nog de kleindierenshow in het overdekte winkelcentrum. De kippen, konijnen en duiven zijn altijd populair onder de jongste jeugd. En ook de stalletjesmarkt en de trekker-/oldtimershow zijn weer present.

Kortom, er is op en rond de Markt voor elk wat wils. Bezoek het gezellige centrum van Schagen. De toegang is uiteraard gratis. Het evenement duurt van 9.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. De opening zal om 9 uur worden verricht door het Tweede Kamerlid Maurits von Martels in het Schager Slot. Von Martels heeft als slogan “Meer boerenverstand in de Tweede Kamer”, zit ook in de Kamercommissie voor de landbouw.

right