Fokkerij

Drie maal raak voor De Mahoney

Viermaal winst in de rubrieken brachten de familie Cocquyt drie kampioenschapstitels op tijdens de witblauwkeuring in Wulpen. Bij de stieren werden de titels verdeeld over drie verschillende fokbedrijven.

Zowel in kwaliteit als kwantiteit kon de provinciale witblauwprijskamp van Wulpen als een succesvolle editie bestempeld worden. De weergoden waren de organisatie en de deelnemers niet altijd goed gezind. De keuring diende door een hevige regenbui zelfs even stilgelegd te worden.

 

kampioenen vrouwelijk

Drie op drie bij vrouwelijk

Voor de broers Cocquyt was Wulpen een bijzonder vruchtbare editie. Alle titels bij de vrouwelijke witblauwen gingen naar hun Pittemse stal. Bij de koeien was de titel voor de General-dochter Rozan de Mahoney. De 25 maanden oude gekalfde vaars toonde elegantie, finesse in de gehele bouw,  een een mooie bespiering. Een iets ander type-vaars was hun kampioene Susanah De Mahoney. Deze Courtois showde in Pittem veel breedte in voor- en achterhand wat haar vrij vlot op één liet plaatsen in haar rubriek als ook in het kampioenschap voor vaarzen van 1 tot 2 jaar. Nummer drie als kampioene voor de familie Cocquyt was Shadow de Mahoney. Deze Darko-dochter won bij de vaarzen tot 1 jaar en demonstreerde finesse in het beenwerk en de bespiering met een mooi gevulde achterhand.

kampioenen mannelijk

Kwaliteit bij mannelijk

Bij de stieren werden de kampioenstitels verdeeld over drie verschillende fokkers. Bij de jongste groep, stieren tot 1 jaar, was de kampioenstitel voor Superman van de Stokerij (v. Darko). Deze stier uit de stal van Roger Monbaliu was in Wulpen net geen jaar oud en overtuigde de jury onder meer met zijn getypeerde achterhand, maat en fijne staart. Compleet, correct, breed vooraan en in de rug. Zo omschreven juryleden Stijn Vereecke en Guy Vanderbecq Stanly van Ter Bos. De Oasis-zoon  won met zijn kwaliteiten het kampioenschap bij de stieren van 1 tot 2 jaar. Tot slot was er de titel bij de stieren ouder dan twee jaar voor Objectif de Bieviene, een Jet-Set-zoon van Christian Moenaert uit Bovekerke. Daarmee voegt Objectif een nieuwe titel toe aan zijn rijke palmares.