Sitemenu

maandag 23 mei 2022
content-main-left

Film bekijken

Donald krijgt EX91

20-03-2013
Loading player

De bijna vijfjarige Donald (v. Wilbert) werd in Hulshorst ingeschreven met 91 punten

KI

Als deze bij KI komt, zal ik hem zeker gebruiken. Weet iemand of dat hij geselecteerd is voor CR Delta?

CR Delta

Peter, voor beste VRB stieren moet je bij KI-Samen zijn. CR Delta heeft al jarenlang dezelfde VRB stieren op de kaart staan. Wilbert, notabene de vader van Donald staat er nog steeds op......... Wat te denken van Egon 5, al sinds mensenheugenis beschikbaar...........

CR Delta

Jij werkt zeker voor Samen? Ik ben het niet met je eens overigens. Mijn idee is dat criteria van Samen samen niet zo hoog zijn als bij Delta. Als een stier als Mina Roland kromme voorpoten kan geven, waar men voor waarschuwt op de site, dan klopt er iets niet. Ik vind dat je zo'n stier dan meteen uit de handel moet nemen. Worden de stieren van Samen wel geselecteerd iom foktechnische commissie van het stamboek?

Peter en Gerard

Zouden we ze met échte boter weer aan tafel krijgen....

D.E.

Boterkoek en een bakkie D.E. Waarom zou een oude stier als Wilbert niet op de kaart mogen blijven? En waarom moet Mina Roland eraf, als hij kromme voorpoten KAN geven?

CR Delta

Het is en blijft een keuze natuurlijk, maar waarom je een stier zou willen gebruiken waarvan de kans groot is dat deze kromme voorpoten vererft...daar dien je als KI organisatie toch onderzoek naar gedaan te hebben? Of zien jullie dat anders?

Erfelijk

Komen de kromme poten door de krapte in een VRB of is het erfelijk. Via welke bloedlijnen komt het dan mogelijk tot uiting? Zomaar een paar simpele vragen die je wel goed beantwoord moet hebben, voordat je het schietmasker uit de kast trekt!

CR Delta

CR Delta heeft alweer een nieuwe vrb stier namelijk : Adagio van de Eendenpoel. https://www.crv4all.nl/shop/nl/sire/Overige%20vleesrassen/293843473/Adag...

ki

samen of cr delta,je bepaalt je keuze toch op de stier die een van beide beschikbaar heeft,blijft wel een feit dat bij beide de informatie over de stier in mijn ogen tekort schiet,waarom geen uitgebreid keuringsrapport,gewichten,hoogtemaat etc? nu blijft het vaak bij een foto en afstamming van de een stier.

informatie

Peter, je moet simpelweg zelf meer moeite doen om die gegevens te achterhalen. De bovenbalk van het keuringsrapport (alsmede van ouders en grootouders) zijn zo online beschikbaar, soms zijn de uitslagen van evt keuringen waar een dier aan deel te genomen heeft terug te vinden op de site van VTV of VRBstamboek.

Informatie

Knedo, ouders en grootouders kan ik ook achterhalen, maar hoe zit dat met onderbalk keuringsrapporten, deze zijn niet of nauwelijks beschikbaar, terwijl deze punten toch heel wat specifieker zijn dan bovenbalk. Waar het mij ook omgaat is of dat bewezen is of stier ook goed vererft, en wat hij vooral vererft.. Dat lijkt mij toch wel het allerbelangrijkst. hoe meer informatie, hoe beter toch?

informatief

Accoord, maar alle informatie moet je in perspectief plaatsen is mijn idee. Op watvoor moederdieren en wat voor soort fokbedrijven heeft een stier wat vererft?

Mina`s roland heb ik al

Mina`s roland heb ik al meerdere keren gebruikt. En ik heb geen kalf gehad met kromme voor poten. Ik denk dat je het ook moet zoeken in de koeien wat je zelf hebt. De kalveren worden mooi ligt geboren en groeien als beste dieren uit. En de stier donald als die bij de ki komt ga ik hem zeer zeker gebruiken.

Donald

Gebruik toch gewoon een goeie Limousinstier, dan heb je al die narigheid niet.

Limousinstier

Zo rustig als de vrb zijn zijn de Limousin niet.

Limousinstier

Al gedaan, we wachten het af! Het was toen carnaval in het zuiden!!!!

gertinus

Nu hebben jullie dan wel over dat mina's roland kromme voor poten KAN geven wat bij nog nooit is voor gekomen. Om dat je het moet zoeken in de koeien wat je zelf hebt maar goed. Maar de stier gertinus is geënt voor het IBR virus en mag die zo maar op de ki staan dan ik ga hem niet gebruiken ivm dat de kalveren die stof dan ook in zich hebben. En zo als de regel was mag een stier die geënt is niet naar de ki toe en ik zou hier wel graag antwoord op willen want hier wordt niks op of van gezegt.

Heb je misschien ook een foto

Heb je misschien ook een foto van deze stier . dan weten we waar jullie over praten.

Gertinus

Wie zegt dan dat hij geënt was op moment dat hij bij de KI stond? Mooie stier overigens, Gertinus. Alleen nog niks bekend over zijn nakomelingen...?

Dat zegt de eigenaar van

Dat zegt de eigenaar van gertinus dat hij de dieren 2 keer per jaar laat inenten dus ook de stier gertinus en dat hij naar de tijd na de ki is gegaan toen had de stier de stof in zich.

Lijkt mij sterk, maar Ik zou

Lijkt mij sterk, maar Ik zou het dan maar even dubbel checken bij de KI.

gertinus

Ja hij zegt het zelf dus in mijn ogen mag dat niet dat gertinus daar staat. Een ander die mag het ook niet stamboek zegt het ook mag niet en toch staat hij er.

gertinus

En dat moet zeker uit worden gezocht door crv/ki

Gertinus

Een stier wordt binnenste buiten gekeerd voordat hij naar de KI gaat. Het lijkt mij ook sterk dat er überhaupt iets aan de hand is met (het sperma van) Gertinus. Hoe help je praatjes de wereld in!

Gertinus

Gertinus is een pracht stier en reken er maar op dat het qua IBR in orde is. Grote kans dat er sprake is van een misverstand. Veel fokkers enten tegen pinkengriep met Bovilis Bovipast dat moet 2 keer met een tussen pose van 4 weken om maximale weerstand op te bouwen en is iets heel anders dan een IBR enting!

gertinus

Ik help geen praatjes de wereld in. De eigenaar van gertinus heeft het zelf vertelt dat die ingeënt was voor dat de stier naar de ki heen ging.

donald

iemand enig idee of donald nog naar de ki gaat?
content-main-right

Meer films

 • COT veiling 26.03.2022_VRB
  11-03-2022
 • COT veiling 26.03.2022_Pimontees
  11-03-2022
 • COT veiling 26.03.2022_Limousin
  11-03-2022
 • COT veiling 26.03.2022_Charolais
  11-03-2022
 • COT veiling 26.03.2022_blonde d'aquitaine
  11-03-2022
 • Vooraankondiging COT veiling
  17-02-2022
 • Opendeurdag BBG deel 2 B
  18-11-2021
 • Opendeurdag BBG deel 2
  18-11-2021
right