Fokkerij

22.000 euro voor Franse Tobby

Tobby
Op Lanaud werd Tobby verkocht voor 22.000 euro

Met een verkoopprijs was Limousinstier Tobby de absolute topper op de eerste veiling van het nieuwe seizoen op het Lanaud-opfokstation. In totaal werden er 79 Espoir-stieren en 73 limousinstieren met kwalificatie RJ aangeboden.

Tobby RJ is een zoon van Ocean RRE VS uit een bloedlijn met Coluche RJ. De jonge Limousinstier toonde zich op de koopdag van Lanaud als een complete stier met een open bekken en een mooie achterhand. Maar vooral zijn genomische cijfers overtuigden de koper met onder meer het Calving+ label. Tobby kreeg daarom een verkoopprijs van 22.000 euro achter zijn naam.
Nog twee andere stieren met kwalificatie RJ veranderden van eigenaar voor een bedrag hoger dan 12.000 euro. Daarbij een zoon van Lampion RR VS en een van Oeuillet RJ. 

Lager prijs voor Espoirs

Bij de kwalificatie Espoir lag de topprijs een stuk lager. Daar was Thomas, een zoon van Prince die verkocht werd voor een bedrag van 6.900 euro.
In totaal werden 73 stieren met de kwalificatie Espoir aangeboren en 79 met de kwalificatie RJ. Respectievelijk werden van hen 92 en 97 procent verkocht. De gemiddelde prijs lag voor de espoirs op 3651 euro, deze was bij de RJ's een stuk hoger, namelijk 6259 euro.