Fokkerij

Attribut-dochter pakt titel in Parijs

Melody SIA met kalf
Samen met haar vijf maanden oude kalf won Melody ook de rubriek zoogstellen

De zeven jaar oude Attribut-dochter Melody zorgde voor haar Cyille Guitet voor dubbele winst op de Parijse landbouwbeurs SIA. Ze won zowel het algemeen kampioenschap als ook de rubriek zoogstellen met haar vijf maanden oude vaarskalf.

De blauwe Attribut-dochter toonde zich ondanks haar leeftijd van bijna zeven jaar oud een vlotte en elegante in paviljoen één van de SIA-beurs. Ze overtuigde vrij vlot de jury op deze Parijse keuring. Samen met haar vaarskalf Toundra (v. Calin) won ze even later ook vlot de rubriek zoogstellen.
 

Ook keuring op slachtkwaliteit

De andere Parijse titel voor witblauw ging naar de jonge vaars 4296 (v. Debarde) van Sylvain Cauchy en Sebastien Desert. Deze vijftien maanden oude vaars toonde zich de meest bevleesde en fijnste uit het kampioenschap onder 27 maanden.

De jury verkoos verder nog Splendide, een zeventienmaanden oude Vegas-dochter van debutant Wouter De Praeter als witblauwe met de beste slachtconformatie.
Een jury van drie slagers verkoos als afsluiter Nickelle, een Idefix-koe uit de stal van Cyrille Guitet, als kampioene slachtvee.