Fokkerij

BAC Smiley van de Woeste Hoeve breekt alle records

BAC Smiley
BAC Smiley van de Woeste Hoeve met fokker Johan Schilder (foto Theo Janssen)

De laatste COT-veiling in zijn huidige opzet kende een groot succes. BAC Smiley van de Woeste Hoeve, een zoon van Galiax en gefokt door Johan Schilder uit Hoogwoud was met 6550 euro de absolute veilingtopper.

BAC Smiley was met een verkoopprijs van €6550 niet alleen de topper van deze veiling maar heeft ook het record aller tijden voortaan op zijn naam. Hij overtreft daarbij het vorige record van €6500 dat dat op naam stond van BAC Jade. BAC Smiley was met een gewicht van 896 kilogram op 18 maanden ook al de zwaarste stier ooit op het COT.

De gemiddelde verkoopprijs voor de zeven Blonde-stieren bedroeg deze editie €3864. De tweede hoogste prijs werd betaald voor BAC Sambuca van de Woeste Hoeve, een zoon van Orlando, opnieuw uit de stal van Johan Schilder. Ook de jonge fokker Menno Roelofsen uit Grootschermer en die onlangs nog met een reportage in VeeteeltVlees stond had een stier in het aanbod van de COT-veiling. Zijn Sky van de Menningweer (v.Idalgo) kende veel belangstelling en werd verkocht voor €4150.

Mooie prijs voor Piemontese

In het veilingaanbod stonden ook nog twee Charolaisstieren en een Piemontese. De Piemontese Duncan was de duurste van de drie. De zoon van Baloss en gefokt door de familie Nijhof werd verkocht voor 3550 euro. Charolaisstier Tenor werd verkocht voor 3150 euro. Hij is een zoon van Russe die geboren is in de stal van de familie Kraneburg.