Fokkerij

Cachemire imponeert op stierenshow BBG

Cachemire
De bij bezoekers vaak geciteerde Cachemire (foto: Eric Elbers)

De oudere generatie stieren uit het BBG/CRV-aanbod toonde zich bijzonder uitgesproken op de eerste dagen van de open dagen bij BBG. Het waren met name twee Futézonen en twee Jet-Setzonen die veel geciteerd werden in het publiek. Nieuwkomer Feston de Belle Eau showde een beloftevol economisch plaatje.

BBG/CRV toonde op donderdag 25 stieren uit het ruime aanbod. Telkens ging het om correcte stieren die goed geëvolueerd waren en hun kwaliteiten goed showden. Wie na de voorstelling een naam vroeg, kreeg steeds één naam benoemd: Cachemire de Dessous la Ville, een vier jaar oude Futézoon, imponeerde inderdaad. Zijn finesse en uitermate bevleesdheid had hij al, maar de stier veroudert prachtig, waarmee hij ook meer macht gaat tonen. Bovendien demonstreerde hij zich bijzonder vlot door de gangen. Ook halfbroer Megawatt de Bierwa (v. Futé) heeft die vlotte stap, de stier toont zich massaal en met een enorme breedte. 

Economisch interessante nieuwkomer

Een nieuwe naam die BBG/CRV voorstelde, was Feston de Belle Eau. Deze stier van 20 maanden oud stapte met maat (+12) en gewicht (906 kg) door de gangen. Zijn afstamming, een zoon van Boy de Renaumont (v. Jet-Set) op een dochter van Tartan de Belle Eau, maakt zijn inzet iets makkelijker. Maar vooral zijn voorspelde fokwaarden op basis van zijn dna, zijn impressionant. Met 130 voor fokwaarde gewicht, 122 voor schofthoogte en een gecombineerde vruchtbaarheidsindex van 119 is hij een stier die zeker kansen kan krijgen op bedrijven die economie in hun fokkerij nastreven.  

Niet nieuw, maar wel een jongere opvallende stier, was Dragon de Roupage. Deze Dauphinzoon toonde vorig jaar al zijn combinatie van maat en finesse. En ook tijdens deze open dagen showde hij zich foutloos met een prachtige typering. De stier is bijzonder fijn en toonde zich wat breder dan vorige show. Bovendien heeft hij een interessant en correct genetisch profiel.

Dragon de Roupage
Dragon de Roupage (foto: Eric Elbers)

Wie pure bespiering zoekt, vindt dat bij Gédéon de Saint Donat. De Jet-Setzoon van drie jaar en half blijft goed evolueren. Hij stapte vlot, met veel finesse en bespiering. Ook een andere zoon van Jet-Set toonde zich. Ondanks dat hij net op de maat zit, showde Email du Donjon een mooie evolutie met breedte. 

Nog twee andere oudere stieren toonden zich best bewaard. De veelvuldig ingezette Atomique du Coin (v. Lego) toonde een prachtige combinatie van kwaliteiten die zijn veelvuldig inzetten goed verklaren. Ook van witrugstier Newman du Blanc Dos (v. Selenium) kan dat gezegd worden. De stier toonde zich vlot, foutloos en mooi bevleesd. Ondanks dat hij net de maat heeft, weegt hij maar liefst 1339 kilo op 71 maanden.