Fokkerij

De Bel en Mintjens aan zet op blondekeuring in Bogaarden

Blondefokkers Luc De Bel uit Lotenhulle en Carl Mintjens uit Oostmalle speelden vaak de hoofdrollen op de eerste editie van de prijskamp op de Jaarmarkt in Bogaarden. De balans van de debuterende fokdag kwam op een totaal van 85 deelnemers uit 9 fokstallen te staan.

Idealzoon Supra van Carl Mintjens uit Oostmalle pakte de zege bij de jongste blondestieren. De ruim twee maand jongere Santiago (v. Orlando) van Luc De Bel uit Lotenhulle stond in zijn kielzog. Idealdochter Sanne van Mintjens was dan weer de sterkste bij de jongste groep blondevaarzen met de titel bij de jonge vaarzen en de beloftevolle bekroning Miss Future. Stalgenote en Nadaldochter Sonja kwam daarbij op de reserveplek.

Mooie strijd tussen fokkers

Bij de middencategorie stieren trok het kampioenschap naar Neozoon Rafale van Luc De Bel uit Lotenhulle. Zijn Rabot (v. Leandre) verdiende in Bogaarden de reservetitel. Ook bij de oudere stieren speelde de finale tussen Mintjens en De Bel. De kampioenstitel eindigde bij Hulkzoon Pastis van Mintjens en De Bel pakte de reservetitel met Fromantzoon Osasis.

Bij de vrouwelijke middencategorie scoorde Luc De Bel met Copodochter Pam en Fromantdochter Oderieke dubbel. Het leverde de fokker met de elegante Pam het kampioenslint op, de reserverol was voor haar stalgenote weggelegd. Nog een zege verdiende de fokker met Noblesse (v. Titan) bij de oudere koeien en de zoogstellen.

Mintjens wint met bedrijfslot

Met elk een bedrijfsgroep gevuld met tal van reekswinnaars stonden De Bel en Mintjens aan het eind recht tegenover elkaar. Het duel beslechten was geen gemakkelijke taak voor de Nederlandse juryleden Henk Tessemaker en Bert Groen. Uniformiteit van het koppel voorgestelde dieren gaf de doorslag in het voordeel van Mintjens.