Fokkerij

De Woeste Hoeve pakt merendeel blondetitels in Enter

kampioenen blonde d'Aquitaine Enter 2023
Alle blonde d'Aquitainekampioenen in Enter 2023 op een rij

Een kleine veertig blondes namen deel aan de jaarlijkse vleesveekeuring in het centrum van Enter. Grootinzender Jan Schilder (JGZ Beheer bv) uit Hoogwoud nam het merendeel van de titels mee terug naar zijn stal.

Bij de jonge stieren – onder het jaar – was er winst voor zijn Texas van de Woeste Hoeve, een jonge zoon van Macao, die het Franse jurylid Louis Lardière prees om zijn lengte en finesse met een mix tussen bespiering en ontwikkeling. Texas werd ook aangeduid als Mister Toekomst en als algemeen kampioen mannelijk in Enter.

De stal van Schilder kent nog nu nog een andere kampioensstier uit Enter. Structure van de Woeste Hoeve won de titel bij de stieren van een tot drie jaar. Deze zoon van Popeye, een stier uit de eigen stal, is een dier met veel lengte en sterk beenwerk.

Vrouwelijk trio

Tatjana van de Woeste Hoeve, een dochter van Imposant, werd algemeen kampioen vrouwelijk nadat ze al eerder de titel vrouwelijk van een tot drie jaar won. De Maliendochter van Schilder showde zich een vaars met veel fijnheid in de benen, het skelet en de huid. Daarnaast overtuigde ze ook met een mooie rasuitstraling, ook in de kop.
Stalgenote Trofee van de Woeste Hoeve, dochter van Jasmin, won de kampioenstitel vrouwelijk tot een jaar met veel lengte en een goede ruglijn in de bouw. Daarnaast showde ze veel fijnheid en ronding in de bil. Ultime van de Woeste Hoeve, een Horfenakomeling, werd verkozen als Miss Toekomst om haar mix tussen skelet en bespiering, lengte en veel fijnheid.

D.C. Online, een in Duitslang geboren Fromantdochter en nu eigen aan De Menningweer uit Grootschermer, wist de winst te pakken bij de koeien ouder dan drie jaar. De koe stond er in mooie conditie bij, showde een mooie ontwikkeling met een goede ruglijn en veel balans.