Fokkerij

De Woeste Hoeve succesvol in Enter

Selune van de Woeste Hoeve en Structure van de Woeste Hoeve wonnen het algemeen kampioenschap vrouwelijk en mannelijk (foto: Theo Janssen)
Selune van de Woeste Hoeve en Structure van de Woeste Hoeve wonnen het algemeen kampioenschap vrouwelijk en mannelijk (foto: Theo Janssen)

Op de uitgestelde vleesveekeuring Enter op zaterdag 20 augustus was fokbedrijf de Woeste Hoeve van Johan Schilder uit Hoogwoud het meest succesvol bij de blonde d'Aquitaines. 

Het Noord-Hollandse fokbedrijf leverde met Structure van de Woeste Hoeve (v. Popeye) en Selune van de Woeste Hoeve (v. Louis) de algemeen kampioenen mannelijk en vrouwelijk.

Beste bedrijfsgroep voor Schilder

Selune won ook de titel Miss Toekomst, terwijl haar stalgenoot Superman van de Woeste Hoeve – eveneens een Louiszoon – de titel Mister Toekomst opeisite.
Het Noord-Hollandse fokbedrijf stelde ook de beste bedrijfsgroep samen en eindigde daarbij de collectie van Jan Eggerink uit Wierden. Eggerink pakte net als eerder dit jaar in Koekange met Roxanne JE (v. Fromant) de titel bij de vrouwelijke dieren tussen de een en drie jaar.

Petula vóór Libertée

Bij de oudere vrouwelijke dieren ging de overwinning naar Petula (v. Guernica) van opnieuw de Woeste Hoeve, die de zeven jaar oude Libertée (v. BAC Herve) van Ed en Marjan Neerincx uit Elst achter zich liet. Libertée pakte wel de winst bij de zoogstellen.

Horfezoon Royal van de familie Kip uit De Wijk won de titel bij de stieren tussen de een en drie jaar. Bij de oudere stieren kreeg BAC Oval (v. Hilario) van Bertus Brink uit Klarenbeek het kampioenslint omgehangen.