Fokkerij

Doudou de St Remacle laat van zich spreken

Doudou de St Remacle zet het meest complete fokprofiel neer van de nieuw geïndexeerde stieren (foto: BBG)
Doudou de St Remacle zet het meest complete fokprofiel neer van de nieuw geïndexeerde stieren (foto: BBG)

Zowel voor eerste bezoek als voor tweede bezoek is de lijst van nieuwe stieren in de recente fokwaardenpublicatie van het Waalse stamboek Belgisch witblauw rijkgevuld. De fokwaarden van de minder bekende Dodou de St. Remacle (v. Baryton) tonen veruit het meest complete plaatje.

De recente fokwaardenschatting in het Belgisch witblauw ras levert een rist stieren met eerste fokwaarden. De fokwaarden van de minder bekende Dodou de St. Remacle (v. Baryton) tonen veruit het meest complete plaatje, zowel in aantal beschikbare fokwaarden als in de fokwaarden zelf.

De zoon van de onbekendere Baryton de St. Remacle, zelf een Attributzoon en gewezen kampioen op de keuring in Ciney, heeft een volledig ingevuld fokwaardeprofiel voor eerste bezoek en is daarmee de enige in het lijstje. Zijn vererving is gemiddeld tot goed te omschrijven.

Mooie uitgroei

In het uitgroeien winnen zijn nakomelingen echter veel aan kwaliteit, zowel in conformatie (fw 114), gewicht (fw 114) als in gestalte (fw 108). Hij behaalt daarmee een index gewicht-conformatie op 13 maanden van 133 en plaatst zich daarbij in de toplijst voor fokwaarden tweede bezoek. Dodou maakt zijn fokkerijplaatje compleet met een fokwaarde karkasgewicht van 102. 

Meer nieuws over de recente fokwaardenschatting in het aprilnummer van VeeteeltVlees.