Fokkerij

Dubbelslag voor Ally en Monbaliu in Wulpen

Het kleine aantal aanwezigen was geen reden voor een gebrek aan kwaliteit in Wulpen. Dat was ook te zien bij het vrouwelijk vee. De fokstal van Filip Ally uit Tielt eindigde daar twee keer voorop. Ook waren er twee titels voor Roger Monbaliu uit Jabbeke.

Met Roxette van de Pannemeers (v. Cupidon) als kampioene bij de jongste vaarzen en Rineke van de Pannemeers (v. Litige) als kampioene bij de middencategorie pakte Filip Ally uit Tielt twee kampioenstitels op de West-Vlaamse keuring in Wulpen. 

De titel bij de koeien eindigde in handen van Luc David uit Tielt: zijn Attributtelg Nathalia van Willecome kreeg het kampioenslint om de borst.

Tweemaal Stokerij-stal

Ook Roger Monbaliu scoorde dubbel op de zonovergoten fokveedag. Bij de jongste categorie stieren scoorde zijn Rugby van de Stokerij (v. Vidal) ook al het kampioenslint. Met de complete Ronaldo van de Stokerij (v. Fute) pakte Roger Monbaliu uit Jabbeke een tweede zege in de middencategorie stieren op de provinciale prijskamp in Wulpen.

Attributtelg Baron de Halma van Christiane Moenaert uit Bovekerke en Patrick Debruyne uit Koekelare won het kampioenschap bij de oudere stieren.