Fokkerij

Dubbelslag voor Martin Van Den Berge in Sint-Niklaas

Quincy Hof Ter Dam
Quincy Hof Ter Dam (v. Darko), kampioen gekalfde vaarzen

Met twee kampioenstitels was de provinciale keuring van Sint-Niklaas voor fokker Martin Van Den Berge een succesvol debuut.

De landbouwschool van Sint-Niklaas viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Ook dit jaar maakte de jaarlijkse keuring voor Belgisch witblauw en holstein deel uit van hun programma tijdens de open dag.

De landbouwhal toonde opnieuw een keur aan witblauwen, het aantal ingeschreven dieren lag dit jaar net wat lager. 

Noa van de Merehoekstraat
Noa van de Merehoekstraat (v. Zougar), kampioen koeien

Voor fokker Martin Van Den Berge uit Herzele was het alvast een prachtige dag. Zowel zijn Noa van de Merehoekstraat als de bij Peter Van Moer aangekochte Quincy Hof Ter Dam won een kampioenschap. De laatste is een drie jaar oude Darkodochter die zich in Sint-Niklaas met een mooie klasse en elegantie presenteerde, aldus juryleden Gauthier Baudoin en François Misse. Ook haar lengte overtuigde de jury om haar het kampioenschap bij de gekalfde vaarzen toe te wijzen. 

Stalgenote Noa van de Merehoekstraat won dan weer bij de koeien. Deze Zougardochter van vijfenhalf jaar oud showde in de wedstrijdpiste veel elegantie met maat en breedte. Beide juryleden wezen ook op haar complete bouw.

Gerante De Thiboumont
Gerante De Thiboumont (v. Maradona), kampioen vaarzen

Opnieuw een Maradonadochter

In een sterke rubriek won Maradonadochter Gerante de Thiboumont van Hugo en Martine De Smet uit Oordegem. De 20 maanden oude vaars toonde gewicht en veel breedte, zowel in de voor- als in de achterhand. Daarbij showde ze ook nog eens een mooie belijning. In het kampioenschap bij de vaarzen koos de tweekoppige jury voor haar, tot grote vreugde van haar eigenaars.

De titel bij de stieren ging naar Toy-Boy van de Otterhoeve. Deze Rufuszoon van Hedwig en Jelle Redant uit Ottergem toonde zich van een beperkte groep stieren de beste. Toy-Boy deed dat met breedte, lengte en maat.

Het trio van Raf De Keulenaer uit Melsele-van ’t Ketelhof koos de jury tot slot als beste bedrijfslot met eigengefokte dieren.

Toy-Boy van de Otterhoeve
Toy-Boy van de Otterhoeve (v. Rufus), kampioen stieren