Fokkerij

Dubbelslag voor Sapion In Leuven

In een prachtige setting, met veel publiek rondom de  piste en onder een stralende zon was de witblauwprijskamp voor Roger Sapion een schot in de roos: tweemaal winst met twee rubriekswinnaars.

Vijf van de elf rubrieken werden door dieren uit de Bareelhofstal van Stijn Veulemans gewonnen. Slechts eentje wist echter de winst in een kampioenstitel om te zetten. Zijn Darko-zoon Rakker van het Bareelhof pakte de titel bij de jonge stieren. Voor de sterke en mooi getypeerde jonge stier was het al de tweede titel in één maand tijd.

Bij de oudere stieren was er winst voor Theunis lv met Rolando van de Wolvendreef, een ontwikkelde Réjouizoon met een mooie bevleesdheid.

Bij de jonge vaarzen waren het de pracht en de uitstraling van Miracolina van de Breehoeve die de jury het meest imponeerden. Deze Vegasdochter van Gert De Coninck toonde een compleet plaatje met vlees, massa en maat.

In de middengroep vaarzen pakte Roger Sapion zijn eerste kampioenswinst van de dag. Courtoisdochter Pipa van het Loobergenhof toonde een uniforme bouw, vlotheid en een mooie achterhand. In de tweestrijd bij de koeien verkoos de jury de jeugdigheid van Idéfixdochter Odina van het Loobergenhof van opnieuw Sapion.