Fokkerij

Geelse keuring kent zijn kampioenen

kampioenen Geel ten Aard
Alle kampioenen van Geel ten Aard op een rij (foto Danny Hereijgers)

De regionale keuring van Geel-ten-Aard kreeg dit jaar enkel witblauwen op het terrein. Dat hield vele liefhebbers niet tegen om een kijkje te gaan nemen op deze show. Met 100 dieren in de catalogus en slechts een dikke tien afwezigen was ook de deelname bijzonder hoog.

Een kampioen heeft Dany Van Den Broeck uit Lille na de keuring in zijn stal. Zijn jonge stierkalf Jerom won het kampioenschap. Jerom is een aoon van Fute uit een dochter van Horace.

De 11 maanden oude Sanne van Louis Adriaensen uit Retie won het kampioenschap bij de vaarzen onder de 12 maanden. Sanne is een dochter van Darko uit de bekende koe Lili van Terbeck (v. Idefix). In Retie is nog een Geelse kampioene te vinden, deze bij de vaarzen van 32 tot 44 maanden. Hopla van 't Goor, een Luxerieux uit een Art Deco, eigen aan Dirk Stessens pakte deze titel.

Patrick Geerts uit Tielen pakte dan weer de kampioenstitel bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden. Nore van het Bakkershoef deed dat voor hem. Nore is een dochter van Baigneur uit een Luxerieux-nakomeling. In de rubriek ouder was de winst dan voor Delta van de Dekshoeven, een dochter van Imperial die TOm Smets uit Geel fokte uit Imperialdochter Nervosite du Sart.
Tot slot was de winst bij de koeien voor Paulien van het Ils Hof. Deze Grommit uit een Orme staat in de stal van Danny Van De Sande uit Westerlo.